Terapia Vampir / PRP

Despre procedură

Ce este Terapia Vampir sau PRP?

Deși terminologia variază, procedura PRP sau terapia vampir este aceeași și presupune, de fapt, terapia cu sânge propriu, mai exact cu plasma proprie.

Terapia PRP cu plasma autologă, bogată în trombocite, este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forțe proprii. Presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din propriul sânge și reinjectarea acestora, după procesare, în piele, deoarece au rol în:

  • stimularea proceselor de reparare celulară;
  • sinteza de neocolagen pe termen lung;
  • stimularea creșterii firelor de păr.

 

Terapia PRP este folosită la nivel mondial în ortopedie, stomatologie, chirurgie plastică, dar și în dermatologie și medicina estetică. Are rol de reîntinerire facială și corporală, în tratamentul alopeciilor, în stimularea procesului de cicatrizare etc.

De ce noi?

  • Pentru că avem REZULTATE.
  • Pentru că folosim cele mai bune produse de pe piață.
  • Pentru că avem traininguri de specialitate.
  • Pentru că știm să combinăm corect procedurile și tratamentele.

Cost procedură Terapia Vampir / PRP

Terapia Vampir

PRP
650 LEI
  • 1 eprubetă

Terapia Vampir

PRP
1100 LEI
  • 2 eprubete
terapia vampir prp

Tratamentul PRP este recomandat pentru alopecie de toate tipurile, transplant de păr, rejuvenare facială, cicatrici și ca booster pentru proceduri de reparare (ex.: vergeturi). Prin factorii de creștere din plasmă are puternic efect de stimulare a colagenului și a stimulării de apariție a noi fire în foliculii piloși. Împreună cu un tratament potrivit pentru acasă oferă rezultate extraordinare in alopecie.

După semnarea consimțământului scris al pacientului, pentru confortul acestuia, anterior procedurii cu aproximativ 30 de minute se aplică o cremă anestezică pe zona ce urmează a fi tratată.

Se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă specială. Se centrifughează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite (celule ce conțin factori de creștere și reparare). Plasma obținută este reinjectată în dermul pacientului, folosind un ac extrem de fin, pentru un confort maxim și un risc minim de hematoame.

În funcție de zona tratată, activitatea se poate relua imediat (în cazul terapiei alopeciei difuze sau androgenetice) . Sau după 12 – 24 ore în cazul terapiilor faciale, când eritemul și edemul se remit . După acest interval se pot aplica și produse de machiaj.

Ca și în cazul oricărei alte terapii injectabile, în funcție de sensibilitatea pielii există și un risc minim de echimoze, care pot fi camuflate cu produse cosmetice și care se remit în aproximativ o săptămână.

Numărul ședințelor și frecvența acestora se stabilesc personalizat, pentru fiecare pacient în parte, în funcție de patologie și tipul pielii sau a afecțiunii.

În medie, pentru terapiile de rejuvenare sunt necesare între 3 și 6 ședințe, la interval de o lună.

Pentru căderea părului, ședințele pot varia între 3 și 6 efectuate la interval de o lună, apoi de întreținere 1 – 2 ședințe pe an. Tratamentul poate fi repetat la nevoie.

Rezultatele sunt vizibile după prima lună de tratament.

Nu exista niciun risc de fenomene imunologice sau alergice, având în vedere că produsul este propriu organismului, astfel fiind biocompatibil perfect.

Există totuși posibilitatea de a face mici echimoze (vânătăi) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar imediat după injectare poate ca să apară un minim proces inflamator local, cu înroșire și edem.

Printre contraindicațiile procedurii se numără: febra, tulburările de coagulare, bolile autoimune, tumori, infecții acute pe zona ce urmează a fi injectată, sarcina sau alăptarea.

Terapiile anticoagulante se sistează cu o săptămână anterior procedurii și este nevoie de un interval de aproximativ 2 săptămâni după vindecarea unei infecții acute, înainte de efectuarea procedurii.

Pacientul va evita consumul de alcool și pe cât posibil fumatul timp de câteva zile post-procedură. Iși va administra tratamentul antiviral recomandat, în cazul în care i s-a prescris acest lucru după procedură. Va aplica local gheață sau geluri cu heparină în caz de mici echimoze. Nu va aplica machiaj în ziua procedurii. Va folosi creme de fotoprotecție începând cu ziua a 2-a de după procedură. Nu se va expune la soare puternic, respectiv la căldură excesivă (saună) timp de 2 săptămâni după efectuarea procedurii.

Totul pentru tine

Contactează-ne acum!​

Contactează-ne pentru mai multe detalii sau pentru o programare
Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completand campurile de mai jos. Un reprezentant ZAEZ MEDICAL te va contacta in maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Cererea de programare a fost trimisă! Un reprezentant ZAEZ MEDICAL te va contacta in maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.