tratament caderea paruluiMezoterapia pentru tratament caderea parului

Tratament caderea parului – o metodă non-chirurgicală, minim-invazivă. Presupune administrarea directă a substanțelor medicamentoase la nivelul zonelor afectate de căderea părului.

Un complex de substanțe farmaceutice (vasodilatatoare, vitamine, substanțe bioactive etc.) adaptat fiecărui pacient și fiecărei forme de alopecie în particular, este injectat intradermic la nivelul zonelor afectate.

Micro-înțepăturile sunt puțin dureroase iar substanțele medicamentoase difuzează treptat în toată aria anatomică tratată.
Acele folosite sunt extrem de mici ca și lungime (2-4 mm) și foarte subțiri . De asemenea, se folosesc seringi de 1 ml, pentru ca presiunea cu care se injectează cocktailul de substanțe să nu fie prea mare și să producă durere.

Număr ședințe

Numarul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către medicul dermatolog.Sunt în relație directă cu diagnosticul și este adaptat în funcție de răspunsul pacientului la această procedură.

În medie sunt recomandate 5-7 ședințe, efectuate la 7-14 zile distanță.

Este o procedură de scurtă durată (30-45 minute), sigura, care nu necesită anestezie locală sau o altă pregătire din partea pacientului.

Mezoterapia este o metodă de tratament nouă în sfera bolilor dermatologice. Poate avea efecte notabile în toate formele de cădere a părului și mai mult, poate da rezultate în cazurile în care terapiile clasice au eșuat . Sau poate fi asociată acestora pentru unele cazuri.

Alegerea unei opțiuni terapeutice/tratament trebuie să fie personalizată pentru un rezultat cât mai eficient .Acest lucru se poate realiza numai după un diagnostic corect al tipurilor de alopecii.

Cum se efectuează

Procedura se realizează în condiții de siguranță, soluțiile folosite sunt aplicate direct la nivelul locului de acțiune. Astfel minimizând  efectele secundare, alergiile și interacțiunile medicamentoase.
Metoda poate fi folosită ca alternativă la proceduri chirurgicale în tratamentul alopeciei. Evita insă disconfortul unui timp prelungit de recuperare, purtarea indelungată de bandaj/pansament și al anesteziei. După procedura de mezoterapie, pacientul își poate relua activitătile cotidiene.

Procedura se realizează în condiții de siguranță, soluțiile folosite sunt aplicate direct la nivelul locului de acțiune. Minimizeaza astfel efectele secundare, alergiile și interacțiunile medicamentoase.

Interval între ședințe

Ședințele de mezoterapie, la nivelul scalpului, se realizează la interval de 2-3 săptămâni, în funcție de recomandările medicului dermatolog, fiind necesare, în medie, 5 ședințe de tratament.

Rezultate

Apariția rezultatelor diferă în funcție de afecțiunea tratată ce stă la baza alopeciei. In medie acestea sunt vizibile după 2-3 ședințe, la 2 luni de la prima ședință de tratament. Pentru menținerea rezultatelor, după terminarea unei serii de 5 ședințe, vor fi necesare ședințe de întreținere, de obicei, 1-2 pe an.

Efecte secundare

Cel mai frecvent pot apărea mici echimoze (vânătăi) la locul de injectare, însă acestea se resorb, în medie, într-o săptămână. De asemenea, un disconfort la nivelul zonei tratate poate apărea, cu o durată în general de 24-48 de ore

Urmariti-ne si pe Facebook dand click AICI.

Lista de preturi